Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ !


Αγαπητοί συμπατριώτες !
Μερικοί «επενδυτές»,  δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι  από τα   μέχρι σήμερα  αποτελέσματα της εφαρμογής  των μνημονίων ! Ο σφαγιασμός των μισθών και των ημερομισθίων, η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας , τους είναι λίγα !
Η απληστία είναι η «Δευτέρα φύση» τους ! Έχουν τους δικούς τους κώδικες ηθικής, έχουν τις δικές τους αντιλήψεις  για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια !
Την  ιστορία  ενός έθνους,  την ιστορία ενός  λαού, την ιστορία του εργατικού κινήματος,  την ιστορία μιας περιοχής , την σβήνουν από τους πίνακές τους και θέλουν  να αρχίσουν όλα  από το μηδέν ! Πιο συγκεκριμένα από τότε που ξεκίνησε η επένδυσή τους !  Και επένδυση σημαίνει χώρο, αποκλειστικό χώρο, δωρεάν χώρο, «ζωτικό χώρο» !
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι βέβαια πρωτόγνωρο ! Με την ίδια φιλοσοφία οι ιδεολογικοί τους «πρόγονοι» κατέκτησαν κομμάτι -κομμάτι όλη την Αφρική, κι ένα μεγάλο μέρος της Ασίας ! Τις  παραπάνω ηπείρους  τις βλέπανε μόνο σαν παρθένα έκταση, σαν καθυστερημένες και υποβαθμισμένες περιοχές, σαν τετραγωνικά χιλιόμετρα, σαν ζώνες επιρροής, και ανάλογα με το προφίλ των επενδυτών σαν Ειδικές Ζώνες !  Οι άνθρωποι , οι ιθαγενείς , τα εκατομμύρια των  αυτοχθόνων, στην αρχή,  δεν έφεραν σχεδόν καμία αντίσταση ! Οι επενδυτές , μέσω των τοπικών φυλάρχων, εξηγούσαν αρκετά πειστικά , πόσα οφέλη θα έχει μια επένδυση ,  για την ανάπτυξη της περιοχής τους , «στην δημιουργία σύγχρονων υποδομών ». Όταν οι ιθαγενείς ξύπνησαν ήταν αργά , οι επενδυτές είχαν εγκαταστήσει δικό τους στρατό, δική τους αστυνομία . Ο διαμελισμός των περιοχών τους ήταν μια εφιαλτική πραγματικότητα, ήταν η ίδια η Αποικιοκρατία !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις