Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΙΕ ΟΠΛΩΝ


Θυμόμαστε όλοι τι σήμαινε η Κρίση των Ιμίων και το πώς το αστικό σύστημα εξουσίας την εκμεταλλεύτηκε για να προβεί σε μια τρελή κούρσα εξοπλισμών της τάξης των 25 δις ευρώ.Και ενώ ο εργαζόμενος λαός μας σήμερα βουτιέται στην απόγνωση και στα αδιέξοδα, υποχρεώνεται να εργαστεί και ζήσει ως είλωτας για να πληρωθούν τα χρέη του προηγούμενου γύρου πλουτισμού του αστικού κόσμου και οι μίζες των πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που σήμερα ψηφίζουν Μνημόνια για να μας σώσουν.
Τώρα είναι η ώρα να θέσουν τη "Νέα Μεγάλη Ιδέα", την Ανακήρυξη ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου. Το λόμπι Βαρδινογιάννη-Κοπελούζου-Μπόμπολα-Μυτιληναίου – εφοπλιστών - τραπεζιτών πιέζει, οι πολυεθνικές πετρελαίου - φυσικού αερίου καιροφυλακτούν.
Όμως για να αντιμετωπιστεί «η Τουρκική απάντηση» και οι ασύμμετρες απειλές που συνδέονται με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων – φόβος εκδήλωσης πειρατείας, τρομοκρατικών ενεργειών κλπ- απαιτείται η αναδιοργάνωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η νέα τεράστια αγορά οπλικών συστημάτων. Τώρα οι αστοί δε μιλούν για «εθνική άμυνα», αλλά χαρακτηρίζουν την Ανατολική Μεσόγειο «Ζωτικό Χώρο» και σχεδιάζουν εκείνο τον στρατό, που θα τον καλύψει.
Δεν είναι επομένως καθόλου τυχαίο ότι αυτή την τυχοδιωκτική πολεμική πολιτική επιλογή στηρίζουν το φιλοπόλεμο αντιδραστικό ΔΙΚΤΥΟ 21-εκ των στενών συμβούλων του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά-, τα μιλιταριστικά μέσα –που οφείλουν τη διαβίωση τους και την καλοζωία των εκδοτών τους στις πιέσεις που ασκούν για την προμήθεια οπλικών συστημάτων συγκεκριμένων πολεμικών βιομηχανιών, η ναζιστική ακροδεξιά. Για όλους αυτούς εθνικισμός-ρατσισμός-μιλιταρισμός και Αγορές Όπλων πάνε χέρι-χέρι!
Αξίζει επομένως να δούμε ότι πλέον τα μιλιταριστικά μέσα έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και απαιτούν τρελές αγορές όπλων. Και όλα αυτά ενώ η ανεργία καλπάζει, οι φόροι αυξάνονται, οι άστεγοι και οι φτωχοί πληθαίνουν, ενώ  η δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση έχουν διαλυθεί και πλέον αποτελούν εμπορεύματα που απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν να αγοράσουν.   

συνέχεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις