ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Συλλαλητήριο Τρίτη
29 Γενάρη 6.30 μ.μ. Νομαρχία

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,άνεργοι,συν/χοι, πάρτε ενεργά μέρος την Τρίτη 29 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την Νομαρχία, μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων.


Ήρθε η ώρα γι’ αγώνα διαρκείας κι ανατροπής.
Της οργάνωσης και συντονισμού. Τώρα.
      
Μετά από 2 χρόνια, δεκάδων γενικών και κλαδικών απεργιών, μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση. Αυτή της πιο μεγάλης μάχης ενάντια στα Μνημόνια και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Τα ψέματα της διαπραγμάτευσης της Τρόικας εσωτερικού φτάνουν στο τέλος τους. Είμαστε μπροστά σε νέα αντεργατικά πακέτα, που θα φύγουν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, κ.ο.κ.), και θα μπουν για άλλη μια φορά στις τσέπες των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Είμαστε μπροστά σε νέες απολύσεις, μείωση μεροκάματων και μισθών. Η απλήρωτη, για μήνες εργασία παίρνει διαστάσεις πείνας.


      Η κυβέρνηση κατεβαίνει στο γήπεδο του 2013 με όλα της τα όπλα: την προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση» με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε τις δικές μας δυνάμεις. Την τεράστια πλειοψηφία των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, του κόσμου της δουλειάς, της γειτονιάς, της βιοπάλης. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι. Μένει απλά να το δείξουμε! Καμιά αναμονή! Δεν περιμένουμε τις επετειακές απεργίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δεν κάνουμε αγώνα διαμαρτυρίας, αλλά ανατροπής. Τα μέτρα που μας έχουν πάρει, τα γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά. Ας μην περιμένουμε άλλο. 

Όλοι οι εργαζόμενοι, από κάθε μετερίζι, να ξεκινήσουμε αποφασιστικό δυναμικό αγώνα διαρκείας τώρα: Με κάλεσμα σε όλο το λαό να κατέβει στο δρόμο να δώσει τον αγώνα του.
Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ανεργίας, εκπαίδευσης, γειτονιάς και χωριού.
Με μπλοκάρισμα της λειτουργίας του δημόσιου και των υπηρεσιών. Μέσα από καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και χώρων. Να μετατρέψουμε σε Κέντρα Αγώνα τις πλατείες, τα δημαρχεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία.

Με σαφή πολιτικά αιτήματα:
α). ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,
β). ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ,
γ). ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΣΕ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
δ). ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ε).ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ,
ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων


Νομού Ιωαννίνων




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις