Η αριστερά της ευθύνης υπέρ της ισότητας στην ανεργία


Αυτοί της ΔΗΜΑΡ θέλουν και την πίτα γεμάτη και το σκύλο χορτάτο.  Θέλουν να είναι αριστεροί και μάλιστα δημοκράτες αριστεροί- εδώ ισχύει ότι και με την συγγνώμη και το φιλότιμο- και να γλύφουν την κυβέρνηση της τρόικας. Επιτέλους κατάλαβα τι σημαίνει αριστερά της ευθύνης. Να είσαι  και με το θύμα και  με το θύτη.
Τα λέω αυτά, ακούγοντας τον συμπαθή κατά τα άλλα Β. Μασσαλά στην συζήτηση στην ΠΕΔ Ηπείρου για τις απολύσεις. Εκεί λίγο, πολύ ήταν ο μοναδικός ίσως που στήριξε τις κυβερνητικές πολιτικές για τις απολύσεις στο δημόσιο. Αυτό και αν είναι αριστερή πολιτική.  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλάει  για την ισότητα των πολιτών απέναντι στην ανεργία. Δηλαδή ισότητα για αυτόν είναι όπως απολύονται στο ιδιωτικό τομέα να απολύονται και στο δημόσιο… Και αυτό ναι είναι αριστερή πολιτική.
Αντί ως Δημαρίτης να πιέσει το κόμμα του για να βάλει  κυβερνητικό βέτο στις απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα. Να πιέσει να απαγορευτούν οι απολύσεις παντού(ναι αυτή θα ήταν μια πραγματική ισότητα) ή να πιέσει για επιδόματα ανεργίας που θα εξασφαλίζουν το ζην σε όλους τους άνεργους, για όσο κρατάει η ανεργία, αυτός υπερασπίζεται την εκτόξευση των ανέργων από 1000000 που είναι τώρα, στο 1300000. Ω καιροί, ω ήθη.
Ναι αν αυτό λέγεται αριστερά και μάλιστα της ευθύνης, τότε προτιμώ να παραμείνω ανεύθυνος και ρομαντικός. Α και κάτι τελευταίο, αν σε 6 μήνες το ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, εύχομαι να μην επιδείξει την ίδια υπεύθυνη στάση…, γιατί τότε καήκαμε, κυριολεκτικότατα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις