ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ


Το γεγονός ότι ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της ανελέητης ταξικής επίθεσης από την κυβέρνηση της πιο ακραίας εκδοχής της κεντροδεξιάς που σηματοδοτεί η ΝΔ του Α.Σαμαρά, του Ευ.Βενιζέλου που αλλάζει προς το αντιδραστικότερο τον δικής τους έμπνευσης νόμο για την ιθαγένεια,  της ΔΗΜΑΡ μιας χυδαίας δεξιάς κεντροαριστερής αστικής δύναμης, αποκαλύπτεται ξανά. Απόδειξη, η βεντάλια μέτρων κατά των ξένων εργατών, που ακολούθησαν τη φρενήρη δολοφονική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την συνεργασία φυσικά της ΕΛ.ΑΣ. και την κάλυψη της δικαιοσύνης, που αποτελούν προάγγελο για την εργασιακή και κοινωνική κόλαση που επιδιώκουν να επιβάλουν για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η συστηματική προπαγάνδα ΜΜΕ και αστικών κομμάτων «κατά της λαθρομετανάστευσης» και της «εγκληματικότητας» τους ουσιαστικά καμουφλάρισε την πρόθεση του αστικού κόσμου να λάβει σοβαρά μέτρα καθυπόταξης του συνόλου των μεταναστών, κατ΄ επέκταση του συνόλου των εργαζομένων. Ήδη, στα χωράφια της Μακεδονίας οι ξένοι εργάτες γης υποχρεώνονται να δουλεύουν 12 ώρες και να πληρώνονται 7 ευρώ και μια κονσέρβα! Να η σύγχρονη Δουλία.



Η έναρξη γίνεται με τη θέσπιση αυστηρότερων όρων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Προτεραιότητα είναι ακόμη η αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου ώστε να εναρμονισθεί με το αυστηρότερο πλαίσιο που ισχύει στην Ε.Ε., την αντιδραστική καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ενοποίηση του ευρωπαϊκού αστικού κόσμου, από την οποία ανησυχεί ο ευρωλιγούρης Τσίπρας και η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως βγει ο λαό μας. Ακολούθησε η ακραία ρατσιστική επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, σε συνεργασία με τις φασιστικές ορδές της Χρυσής Αυγής, που τραμπουκίζουν και δολοφονούν ξένους εργάτες. Μια εκστρατεία που αποσκοπεί και στον αποπροσανατολισμό του κόσμου της εργασίας από τα μέτρα κόλαση των 11,5-13,5 δις ευρώ που επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά και απαιτούν τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ, τραπεζών και τοκογλύφων.  Έπεται, η επέκταση του εγκλεισμού των μεταναστών σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, υλοποιώντας το σχέδιο Χρυσοχοίδη που συνδέεται και με την δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, με σκλάβους τους Έλληνες και τους μετανάστες.
Οι τοπικές κοινωνίες, στην Αττική-Θράκη-Θεσσαλία-Κόρινθο, αμφισβήτησαν αυτές τις πολιτικές επιλογές. Συχνά στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, οι πολιτικοί παράγοντες και οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μίλησαν για «υποβάθμιση της περιοχής τους». Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κόρινθο μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να φυλακίσει στο ΚΕΝ Κορίνθου εκατοντάδες μετανάστες. Απέναντι τους βρέθηκαν οι σουβλατζήδες, οι ιδιοκτήτες καφετεριών, ο Εμπορικός Σύλλογος, όλοι αυτοί που κονόμαγαν από τους φαντάρους τόσα χρόνια και έλπιζαν, πιέζοντας ασφυκτικά, να ανοίξει ξανά το ΚΕΝ. Ακολουθεί, η Δημοτική Αρχή, που φυσικά ποτέ δε παραπονέθηκε για τις άθλιες συνθήκες που βίωναν  οι φαντάροι και θα βιώσουν πλέον οι μετανάστες. Ήδη δόθηκε η εντολή να κοπεί η παροχή νερού στο στρατόπεδο και να μη μαζέψουν τα σκουπίδια τα συνεργεία του Δήμου.  Επίσης, βρήκαν την ευκαιρία και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής για να εκφράσουν το ρατσιστικό και φονικό τους περιεχόμενο. Παράλληλα, διαφημίζουν την οργάνωση Φασιστικών Ταγμάτων Εφόδου, σύγχρονες Ιδιωτικές Security, που θα στρατολογούν μέλη και θα κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ πουλώντας «Ασφάλεια»!
Εμείς απατούμε να κλείσουν τώρα όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και να σταματήσει η ρατσιστική-αυταρχική εκστρατεία της ελληνικής κυβέρνησης. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ένταση του μεταναστευτικού ζητήματος είναι το ελληνικό κράτος και τα κόμματα εξουσίας που οικοδομούν το Τείχος του Αίσχους, αναλαμβάνοντας επί χρήμασι τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Είναι όλοι αυτοί που υπογράφουν και εφαρμόζουν τις αντιμεταναστευτικές συνθήκες, δε δίνουν χαρτιά και άσυλο στους μετανάστες, τους κρατούν όμηρους και τους πετούν στα δίκτυα των δουλεμπόρων. Αυτοί μετέτρεψαν ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης εμποδίζοντας τους μετανάστες να μετακινηθούν στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Είναι η Ε.Ε. που ενώ μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ πραγματοποιεί ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και στηρίζει αυταρχικά καθεστώτα, στην συνέχεια χτίζει την Ευρώπη Φρούριο απέναντι στα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων. Το δράμα των προσφύγων-μεταναστών από τις εμπόλεμες ζώνες και τις κατεστραμμένες από την καπιταλιστική κρίση χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ζήσαμε πρόσφατα με τη Λιβύη, θα τα ξαναζήσουμε τώρα με την Συρία.
Εμείς απαιτούμε: ανοικτά σύνορα για όλους τους εργαζόμενους. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών, παροχή Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη, διάλυση των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.  
Μόνο με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κοινά μας δικαιώματα. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις