ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟ


Με τον Χρήστο Στρατηγόπουλο που δικάζεται για μια ληστεία στην Κεφαλλονιά  που δεν έκανε, καθώς και με την Βαγγελιώ Τζούτζια δεν μας συνδέει πολιτική συγγένεια. Ανήκοντας στο χώρο του εξεγερσιακού αναρχισμού βρίσκονται απείρως μακριά απο την μαρξιστική αναζήτηση μιας κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης στην οποία έχω στρατευτεί. 

Μας συνδέει όμως μια συναγωνιστική, οντολογικά συντροφική, σχέση και αλληλοεκτίμηση. Αλλά και αυτό να μην υπήρχε θεωρώ καθήκον μου, επαναστατικό καθήκον μου,  να δώσω την αλληλεγγύη μου, την επαναστατική αλληλεγγύη μου, απέναντι στις διώξεις του κράτους. Και θεωρώ μέγα έλλειμμα την απουσία πεδίων και δομών  αλληλεγγύης που θα υπέρβαινε  τις θεωρητικές και πολιτικές μας διαφορές.
Ο Χρήστος βρέθηκε στην φυλακή γιατί με τον συντρόφου του Α. Μπονάνο διέπραξαν μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας  στα Τρίκαλα. Οι πρακτικές και οι λογικές των ληστειών βρίσκονται πέρα από την πολιτική και θεωρητική μου κουλτούρα. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως ταυτίζω έναν ληστή τραπεζών με την τράπεζα που είναι ο μεγαλύτερος ληστής, ένας νόμιμος ληστής. Δεν τους ταυτίζω με το κράτος- εγκληματία που παίζει το ρόλο του χωροφύλακα των εγκληματιών καπιταλιστών, όπως το είδαμε πριν 3 μέρες στην Χαλυβουργία. Ναι αν πρέπει ένας ληστής τραπεζών να οδηγηθεί στην φυλακή, οι εγκληματίες του κράτους και οι ρουφιάνοι τους  θα πρέπει να οδηγούνται στο ικρίωμα….
Ο Χρήστος βρέθηκε στην φυλακή, πληρώνοντας για την πράξη του, όμως για τους μηχανισμούς του κράτους εγκληματία και ληστή αυτό δεν φτάνει.  Έτσι με ψευδομάρτυρες τον μπλέκουν σε μια ληστεία τραπέζης που έγινε στην Κεφαλλονιά, κρατώντας τον στην φυλακή και οδηγώντας τον σε δίκη στις 26 Ιούλη.
Είναι ολοφάνερη η εκδικητική διάθεση των αρχών απέναντι στο Χρήστο  των μηχανισμών του κράτους και των ρουφιάνων του.  Που συνδέεται με τον συνολικότερο κλίμα της επίθεσης, της συστημικής επίθεσης ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, σε όσους αρνούνται να είναι ή να γίνουν ραγιάδες….
Και μόνο αυτό το λόγο είναι καθήκον κάθε αγωνιστή να απαιτήσει, να βροντοφωνάξει για την απελευθέρωση του Χρήστου….
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

http://argiros.net/?p=3278

Σχόλια

  1. Ελευθερος με περιοριστικούς όρους ο αναρχικός Χρήστος Στρατηγόπουλος

    Σήμερα το πρωί το δικαστήριο της Πάτρας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο Χρήστος Στρατηγόπουλος, με περιοριστικούς όρους.

    Η δίκη, λόγω απουσίας μαρτύρων, αναβάλλεται γαι τις 5 Νόεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις