Τετραήμερη κατάληψη στην ΔΩΔΩΝΗ από του εργαζόμενους


Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., συνήλθε την 17/10/2011 σε πλήρη απαρτία και αποφάσισε με απόλυτη ομοφωνία τα εξής:
Α. Συμμετέχουμε στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι καταδικάζουμε καθολικά την εγκληματική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού πολιτική της κυβέρνησης, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, χωρίς να παρέχει καμιά ελπίδα για διέξοδο από την κρίση. Η κυβέρνηση αυτή υπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της δικής της κομματικής ελίτ, και δεν διαθέτει πλέον καμιά πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

Β. Η απόφαση της διοίκησης της ΑΤΕ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της επιχείρησης, των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Η ΔΩΔΩΝΗ έχει διαδραματίσει ιστορικά έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας της Ηπείρου και στην στήριξη του εισοδήματος του έλληνα κτηνοτρόφου και μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ξεπούλημα εθνικού μας πλούτου.
Τόσο στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος είναι καταγεγραμμένο, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, ανήθικη, άκυρη στην ουσία της. Δεν θα περάσει ποτέ. Δεν αποτελεί περιουσία μιας τράπεζας η ΔΩΔΩΝΗ. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
Γ. Καταγγέλλουμε την αδράνεια και την αδιαφορία της διοίκησης να ασχοληθεί με ουσιώδη θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας, που αποκτούν πλέον κατεπείγοντα χαρακτήρα και υποσκάπτουν την μελλοντική της θέση. Μια παραιτημένη διοίκηση, που περνά τον καιρό της μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση, που σχεδιάζουν τα αφεντικά τους.
Έστω και την ύστατη ώρα καλούμε τη Διοίκηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με την εταιρία και να λάβει αποφάσεις στα προβλήματα, που επανειλημμένα έχουν καταγραφεί και με τον πλέον επίσημο τρόπο έχουν τεθεί από το Σωματείο των Εργαζομένων.
Δ. Οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ θα επιδείξουν και θα αποδείξουν για ακόμη μια φορά την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το ρόλο τους ως ουσιαστικό συστατικό στοιχείο τόσο της ίδιας επιχείρησης όσο και γενικότερα του κοινωνικού ιστού της Ηπείρου. Έτσι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα προστατεύσουν το εισόδημα των παραγωγών και θα διατηρήσουν σε λειτουργία την Βιομηχανία για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών για τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που στην πλειονότητά τους αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης, μην επιτρέποντας παράλληλα στον ανταγωνισμό να επωφεληθεί της αδιαφορίας των διοικούντων.
Ε. Στα πλαίσια αυτά προχωρούμε σε προειδοποιητική τετραήμερη κατάληψη εν λειτουργία της εταιρίας από 18 έως 21 Οκτωβρίου και δεν θα επιτρέψουμε στα -έτσι κι αλλιώς- απόντα διορισμένα από την ΑΤΕ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας να εισέλθουν στους χώρους της βιομηχανίας. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις