Οι εργάτες του ΚΑΡΥΠΙΔΗ πρέπει να νικήσουν!!!!!!!



Η πρώτη μάχη ενάντια στην σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, θα δοθεί στους χώρους δουλείας, στα γιαπιά , στα εργασιακά κολαστήρια.

Η πρώτη μάχη δίνεται στα λιμάνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τους που την ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, αλλά την υπερασπίζεται και το ΠΑΣΟΚ.

Μια μικρότερη , αλλά διόλου σημαντικότερη δίνεται στον «Καρυπίδη» στα Γιάννενα. Σήμερα ξεκινάει η απεργία των εργαζομένων ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας. Απολύσεις που είχαν ως στόχο πρωτοπόρους εργάτες που πρωτοστάτησαν στις απεργίες του καλοκαιριού, που είχε ως αποτέλεσμα να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές του σωματείου εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ. Φυσικά ούτε τότε, ούτε και τώρα , έχει επιλυθεί το πρόβλημα της πληρωμής των εργατών, που είναι και η βάση όλων των προβλημάτων.

Ανεξάρτητου ποιος καθοδηγεί αυτό τον αγώνα και ποιος πολιτικά επιθυμεί να το καλύψει ή να τον αδειάσει, όλη η εργατική τάξη της περιοχής είναι πολιτική, ηθικά , συναισθηματικά και ταξικά δίπλα στους εργάτες του Καρυπίδη, δίπλα στο σωματείο Εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλη της εργατικής τάξης της περιοχής , του νομού και της Ελλάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις