ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ



Χαιρετίζουμε τον επίμονο και ηρωικό αγώνα των εργατών- Ελλήνων και ξένων- στον ΚΑΡΥΠΙΔΗ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια τους.


Δίνοντας μαθήματα σθεναρής αντίστασης και αγωνιστικότητας σε όλη την εργατική τάξη των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα σε αυτούς τους εργάτες που μένουν απλήρωτοι, που στα Γιάννενα δεν είναι και λίγοι. 


Καταδικάζουμε την προηγούμενη αλλά και την νέα κυβέρνηση που με την πολιτική τους στηρίζουν ανοικτά την εργοδοσία του ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Μια εργοδοσία που αφήνει απλήρωτους τους εργάτες. Μια εργοδοσία που τους απέλυσε όταν οι εργάτες αγωνίστηκαν για το δίκαιο τους. Με στόχο να σπείρει τον τρόμο και να επιβάλλει την υποταγή των αγωνιζόμενων εργατών.


Βουβοί ακόλουθοι αυτής της αντεργατικής πολιτικής παραμένουν οι βουλευτές του νόμου μας. Αρνούμενοι και αυτοί να καταδικάσουν μια εργοδοσία που ζει παρασιτικά σε βάρος των εργαζόμενων που με ιδρώτα και κόπο , παράγουν τον πλούτο.


Ενεργοί συμμέτοχοι στο έγκλημα είναι οι Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές της περιοχής, στηρίζοντας τα εγκλήματα της εργοδοσίας. Όπως φάνηκε και απο την στάση τους- που κτυπούσε και κτυπάει με συμπόνια την πλάτη της εργοδοσίας- στηρίζοντας ενεργά τα εργοδοτικά συμφέροντα.


Πρόκειται για μια ανοικτή και απροκάλυπτη πολιτική στήριξης της εργοδοσίας και του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικής τάξης. Μια εργατική τάξη που καλείται να πληρώσει την κρίση τους, όπως πριν πλήρωσε τα γλέντια και τις σπατάλες τους.


Είναι η ώρα- ενωτικά, αγωνιστικά και ταξικά - το εργατικό κίνημα να δώσει ,την δική του απάντηση: Πρέπει άμεσα το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων να υλοποιήσει την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης για σύσκεψη σωματείων. Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός εργατικού μετώπου, ενός οριζόντιου συντονισμού σωματείων για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που είναι υπο διωγμό.

Άμεσα - την άλλη βδομάδα, αν γίνεται – το ΕΚΙ να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ του Ιουνίου για την προκήρυξη πανγιαννιώτικης πανεργατικής απεργίας με αφορμή το ζήτημα του ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Αναδεικνύοντας παράλληλα και όλα τα αλλά μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων( ανεργία, απλήρωτοι εργάτες, ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτικός εκβιασμός .. κτλ). Για την καλύτερη οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ανάγκη δε, να καλεστεί μια νέα γενική συνέλευση του ΕΚΙ. Μια Γενική Συνέλευση και σύσκεψη σωματείων και αντιπροσώπων στο ΕΚΙ.


Είναι τέλος ανάγκη να περάσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η οργάνωση του αγώνα στην βάση των σωματείων, στους ίδιους τους εργάτες και στις γενικές τους συνελεύσεις. Στην δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων που είναι οι μόνες ικανές να απαντήσουν αγωνιστικά στην εργοδοσία, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμβιβάζονται με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, ξεπουλώντας τους αγώνες.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γ. ΜΠΟΥΤΖΑΣ- Μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ
Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ- Μέλος της διοίκησης του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις