Η επίθεση στους μετανάστες , είναι επίθεση στους έλληνες εργαζόμενους

Δεν πρόφτασε να τελειώσει η κουβέντα για τα μηνύματα των ευρωεκλογών και η κυβέρνηση μαζί με το ΛΑΟΣ , με την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ της «μηδενικής ανοχής» στην «λαθρομετανάστευση»!!!!(αυτό κι είναι αντιρατσιστική πολιτική), έβαλε ως στόχο τους μετανάστες.

Ο σκοπός ολοφάνερος˙ ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από την βαθιά ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Ενισχύοντας τα συντηρητικά σύνδρομα, και τα φοβικά στερεότυπα, after «Δεκέμβρη». Χαρακτηριστικό παράδειγμα περί αυτού, αποτελεί η συζήτηση σε τοπικό συνδικαλιστικό φορέα για το ζήτημα των μεταναστών, με αφορμή την στήριξη ενός αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 7 Ιούλη. Εκεί δυστυχώς συνδικαλιστές τις ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης αναμάσησαν τα περί «μηδενικής ανοχής» στην λαθρομετανάστευση και περί κουκουλοφόρων.

Η ρατσιστική πολιτική της ΝΔ-ΛΑΟΣ επιτείνει την πολύμορφη διάσπαση της ενότητας της εργατικής τάξης, με τους μετανάστες να είναι το πιο ευάλωτο και αδύνατο τμήμα της. εργατικής τάξης.. Βαθαίνοντας το χάσμα ανάμεσα στα πολύμορφα εργασιακά επίπεδα της σύγχρονης εργατικής τάξης.

Και όμως οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα , έχουν προβλήματα και για αυτό το λόγο θέλουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συνάνθρωπων τους. Πόσο μάλλον αυτών που είναι τα ταξικά τους αδέρφια , δηλαδή των ελλήνων εργαζόμενων, καθώς μαζί βγάζουν αυτόν τον πλούτο , που τόσο άνισα μοιράζεται.


ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η πιο βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οξύνουν τα προβλήματα των εργαζόμενων, κλιμακώνοντας δραματικά το πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά και της προσφυγιάς.

Κατά συνέπεια σε ένα πρώτο και βασικό επίπεδο , εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μετανάστευσης και όχι της λαθρομετανάστευσης- κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος- θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των πολέμων, της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής και νεοαποικιοκρατικής βαρβαρότητας.

Η «σιωπηλή τρομοκρατία» της φτώχειας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας καταδικάζει σε θάνατο 28.000 ανθρώπους την ημέρα στον πλανήτη και 900 εκατομμύρια σε δυσβάστακτη πείνα. Καταδικάζει 1,2 δις άνθρωποι να ζουν με 2 δολάρια την μέρα, 113 εκατομμύρια παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε μορφή παιδείας και πάνω από 50 εκατομμύρια φορείς του AIDS , να μην έχουν κανενός είδους θεραπευτική αγωγή.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ΔΝΤ, τα προγράμματα σταθεροποίησης και εξυπηρέτησης του χρέους επιβάλουν ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αυξάνοντας τα καραβάνια των προσφύγων.

Κατά συνέπεια οι τελευταίοι που δεν δικαιούνται να μιλάνε για το ζήτημα της μετανάστευσης είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το άθλιο και απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, όπως π,χ είναι η ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι συγκεκριμένες δυνάμεις είναι που στηρίζουν και την ΕΕ. Μια ΕΕ- φρούριο, που κλείνει τα σύνορα στους μετανάστες, αντι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα , από την στιγμή που και η ίδια ευθύνεται με την πολιτική της, για το πρόβλημα. Να το αντιμετωπίσει με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού και της ικανοποίησης των βασικών αναγκών όλων των ανθρώπων.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως το κύριο αίτιο που χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια, όπως στην Πάτρα, είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ που κλείνει με κάθε μέσο τα σύνορα της στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.

Τέλος αυτές οι ίδιες δυνάμεις στηρίζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που ευθύνονται για όσες χούντες και δικτατορίες έχουν γίνει , καθώς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιούργησαν με την σειρά τους εκατομμύρια προσφύγων.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Είναι υποκριτικό να μιλάνε για το αυτό το ζήτημα η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ όταν με την πολιτική τους ενίσχυσαν την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» για τα εμπορεύματα. Όποτε και για το εμπόρευμα- εργατική δύναμη.

Κυβέρνηση , εργοδότες , ρατσιστές και ΜΜΕ, μιλάνε ενάντια στους μετανάστες, λέγοντας πως αυτοί ευθύνονται για την ανεργία, για την μείωση των μεροκάματων, αλλά όλοι τους και ως ένα σημείο όλοι μας, βολευτήκαμε από την πάμφθηνη εργασία των μεταναστών. Βολεύτηκαν από τα μεροκάματα των 10 και 20 ευρώ. Όλοι τους, από τους βασανιστές/ ρατσιστές της Μανωλάδας, μέχρι το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο εθνικός στόχος της ΟΝΕ, ο εθνικός στόχος της Ολυμπιάδας, έγιναν πράξη εξαιτίας της υπερεκμετάλλευσης των μεταναστών. Αυτοί έδωσαν και την ζωή τους στα Ολυμπιακά έργα για να τελειώσουν μια ώρα γληγορότερα.

Είναι μέγα ψέμα , πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ δεν θέλουν να υπάρχουν μετανάστες. Τους θέλουν, όχι όμως ως εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα , νομίμους και με πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Τους θέλουν ως σκλάβους ,ως όμηρους των εργοδοτών και των κυβερνήσεων. Κάνοντας τις πιο άθλιες , βαριές και απάνθρωπες εργασίες. Μένοντας συχνά σε άθλια παραπήγματα, μέσα στο ήλιο, όπως στην Μανωλάδα και στην Άρτα ή ζώντας μες τους τόπους εργασίας, χειρότερα από ζώα, όπως στα Γιάννενα.

Εργαζόμενους που θα δουλεύουν και δεν θα μιλάνε. Γιατί αν μιλάνε τους περιμένει το ξύλο και οι βασανισμοί της Μανωλάδας, οι απόπειρες δολοφονίας της Κούνεβα. Τους περιμένουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι απελάσεις.

Ενώ πάλι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ επιδοτούν την εξαγωγή κεφαλαίων , δηλαδή την μετανάστευση επιχειρήσεων στα Βαλκάνια. Σε χώρες όπου η εργασία είναι πάμφθηνη και τα εργατικά δικαιώματα ανύπαρκτα. Εκτοξεύοντας την κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου στα ύψη.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι θύματα στην πατρίδα τους από την φτώχεια, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Θύματα όμως και στην Ελλάδα μιας πολιτικής που τους τοποθετεί στο πάτο των εργασιακών σχέσεων. Αντικείμενα πολύμορφης εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο, την μικροαστική και μεσοαστική τάξη και δυστυχώς και από κομμάτια εργαζομένων. Αλήθεια ποιος φιλάει τους παππούδες μας , τα παιδιά μας. Ποιος αλήθεια καλύπτει και ανανεώνει τις σεξουαλικές εμπειρίες και επιβεβαιώνει τον «αντρισμό» των ελλήνων ;

Εκφραστές αυτής της πολιτικής είναι αυτά τα κόμματα που στηρίζοντας το υπάρχον σύστημα, βάζουν στο στόχαστρο τους μετανάστες για να θρυμματίσουν την ενότητα των εργαζόμενων και να ενισχύσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας και οικονομίας σε κρίση.

Η απάντηση από την πλευρά της αριστεράς πρέπει να είναι άμεση, ενωτική και αποτελεσματική. Στοχεύοντας να οικοδομηθούν όροι που θα ενοποιηθεί η εργατική τάξη ως μαχόμενη ολότητα. Μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και θα αντιμετωπιστεί το «αυγό του φιδιού».

Ενωτικά η αριστερά πρέπει να προτείνει τον δρόμο της ταξικής αλληλεγγύης, του κοινού ταξικού αγώνα ενάντια στους λαθρο-εργοδότες, τους δουλεμπόρους, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Ενάντια σε αυτούς που κάνουν τους πολέμους και σκορπίζουν την φτώχεια και τη δυστυχία Διεκδικώντας μαζί με Έλληνες , μετανάστες και πρόσφυγες: Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιχειρήσεις-«σκούπες» και οι απελάσεις. Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρανομίας – εξαθλίωσης – παρανομίας. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να έχουν ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες. Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας. Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.

Να δοθεί δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Να δοθεί δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Να τους εξασφαλίσει πλήρη πολιτικά δικαιώματα, ύστερα από κάποια χρόνια παραμονής στην χώρα. Να έχουν πλήρη κοινωνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις