ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΕΕΚ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ


ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Οι σύντροφοι του ΕΕΚ ανακοίνωσαν πως θα κατέβουν με ένα διεθνιστικό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές. Το κείμενο βρίσκεται εδώ: http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6507

Να μου επιτρέψουν οι σύντροφοι να κάνω κάποιες παρατηρήσεις και να εκφράσω κάποιες σαφέστατες και κάθετες διαφωνίες:

1) Νομίζω πως είναι κοινοτοπία να πω πως οι σύντροφοι έχουν κάθε δικαίωμα να κατεβούν στις εκλογές μόνοι τους. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την μια ή την άλλη ένσταση και διαφωνία. Να εκφράσουν τον ένα ή τον άλλο λόγο , θέση, αντίθεση. Το αν πείθουν, ποιον πείθουν και γιατί το πράττουν είναι μια άλλη κουβέντα που ο καθένας κρίνεται μπροστά στο αμείλικτο δικαστήριο της ιστορίας.

2) Προσωπικά πιστεύω πως οι σύντροφοι πράττουν μέγα λάθος εγκαταλείποντας το εγχείρημα της επαναστατικής μετάλλαξης του ΜΕΡΑ και το εγχείρημα της ενίσχυσης του πόλου της «άλλης»- αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής και επαναστατικής αριστεράς. Επιλέγοντας το δρόμο, συγνώμη για την έκφραση, ενός αδιέξοδου σεχταρισμού και αριστερισμού!!!!

3) Τόσο το κείμενο παρέμβασης στις ευρωεκλογές του ΕΕΚ, όσο και το συνολικότερο κλίμα δημιουργούσαν και ακόμη δημιουργούν τους όρους- αν το ξανασκεφτούν οι σύντροφοι του ΕΕΚ – για ένα περαιτέρω εμπλουτισμό του εγχειρήματος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η υπόθεση του πόλου της «άλλης»- αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής και επαναστατικής αριστεράς, νομίζω, πως τους χρειάζεται Επίσης νομίζω πως μάλλον δείχνει μια στενόκαρδη αντίληψη η άποψη που εκφράζεται στο κείμενο για εκλογιστική και σοσιαλδημοκρατική την ιστορία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απεναντίας φοβάμαι πως η επιλογή του ΕΕΚ δίνει – άθελα του- σημαντική βοήθεία τόσο στην σταλινική εθνοκεντρική όσο και στην νεοσοσιαδημοκρατική διαχειριστική αριστερά και στις λογικές δορυφοριοποίησης γύρω από αυτές τις εκδοχές.

4) Σύντροφοι η συγκυρία ανέδειξε δύο τάσεις. Την τάση του ΔΕΚΕΜΒΡΗ και της Κούνεβα που πρέπει να εκφράσουμε το πιο συνειδητό πόλο . Ανέδειξε όμως και την τάση – εξαιτίας και της κρίσης- μιας συντηρητικής στροφής σημαντικού κομματιού της νεοελληνικής κοινωνίας, που η δράση μας πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην εξάπλωση της. Και οι δυο τάσεις επιβάλουν την διατύπωση μιας πιο ξεκάθαρης στρατηγικής στο εσωτερικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με την οικοδόμηση ενιαίων μετωπών στα δεξιά και στα αριστερά μας. Σίγουρα ούτε το ΜΕΡΑ ήταν αυτό που θέλαμε αλλά ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτό που θέλουμε. Μόνο που πρέπει να εκλάβουμε την ιστορία του ΜΕΡΑ , αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως στιγμές αυτής της ελικοειδούς διαλεκτικής κίνησης συγκρότησης ενός νέου επαναστατικού υποκειμένου. Και αυτή η διαδικασία θα μείνει λειψή δίχως εσάς.

5) Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις πολιτικές επιλογές και ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές. Μια εκλογική επιτυχία προσμετράτε σε μια συνολικότερη επιτυχημένη παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και γενικότερα της αριστεράς. Είμαι σίγουρος πως οι δρόμοι μας – στα οδοφράγματα και όχι μόνο – θα ξανασυναντηθούν.

Συντροφικά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ


http://argiros.net/?p=806

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις